Kategorie
- 3 minuty
- brzuchy
- co nieco i nieco więcej
- domowe dekoracje
- grill
- grzyby tu - reszta w zupach
- kotleciki placuszki kulki
- książki
- łakocie
- miejsca
- mięso
- moja kuchnia
- naleśniki bez szpinaku
- napoje
- ogród
- opakowania
- owoce morza i jeziora
- Pascal vs Okrasa
- przetwory
- przyprawy
- Przystanek Alaska
- sałatki i surowe
- smarowidła
- szpinak
- takie tam
- The Northern Exposure Cookbook
- ulubione
- zupy
20 września 2009
+365
Szybkie grillowane przekąski można z powodzeniem przygotować w zwykłym piekarniku.
Na dodatek tak jak na grillu - wszystkie jednocześnie.
Aromatyczne ziemniaki, w przyprawach lub nadziewane fetą, masłem i czosnkiem.
Przekrojone na pół papryki faszerowane serem żółtym, cebulką i czerwonym pesto.
Czy wreszcie zapiekanki, serowe, a jakże, na białym pieczywie.
Wszystko to pyszne, a ponieważ koniec świata już za 3 lata to nie żałujcie sobie, Kochani :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
z takich szybkich przegryzów na grila polecam ser pleśniowy naturalny, np. Turek, do tego boczek wędzony (kupowany w cienkich plastrach).
OdpowiedzUsuńBoczkiem owijamy cały ser (ok 3-4 plasterki) i całość zawijamy w folię aluminiową. Wrzucamy na grila, nie pamiętam ile czasu to leżało... tak na oko :) Potem ściągamy i koniecznie trzeba odczekać aż przestygnie - ser musi "skrzepnąć" :) Kalorii ma chyba milion ale kto na grilu patrzy na takie rzeczy. Piwo kalorie wypłucze.
Mario się ucieszy :)
OdpowiedzUsuń