20 września 2009

+365


Szybkie grillowane przekąski można z powodzeniem przygotować w zwykłym piekarniku.
Na dodatek tak jak na grillu - wszystkie jednocześnie.
Aromatyczne ziemniaki, w przyprawach lub nadziewane fetą, masłem i czosnkiem.
Przekrojone na pół papryki faszerowane serem żółtym, cebulką i czerwonym pesto.
Czy wreszcie zapiekanki, serowe, a jakże, na białym pieczywie.
Wszystko to pyszne, a ponieważ koniec świata już za 3 lata to nie żałujcie sobie, Kochani :)




2 komentarze:

  1. z takich szybkich przegryzów na grila polecam ser pleśniowy naturalny, np. Turek, do tego boczek wędzony (kupowany w cienkich plastrach).

    Boczkiem owijamy cały ser (ok 3-4 plasterki) i całość zawijamy w folię aluminiową. Wrzucamy na grila, nie pamiętam ile czasu to leżało... tak na oko :) Potem ściągamy i koniecznie trzeba odczekać aż przestygnie - ser musi "skrzepnąć" :) Kalorii ma chyba milion ale kto na grilu patrzy na takie rzeczy. Piwo kalorie wypłucze.

    OdpowiedzUsuń