27 kwietnia 2009

JAJKA O SMAKU JAJEK



Najlepsze faszerowane jajka!


SKŁADNIKI

  • JAJKA
  • MAJONEZ
  • KOPEREK
  • PIETRUSZKA
  • SZCZYPIOREK
  • BUŁKA TARTA
  • MASŁO
  • SÓL, PIEPRZ

JAK?

1. Jajka ugotować na twardo i ostrożnie przekroić na pół (w skorupkach)
2. Wydrążyć łyżeczką zostawiając cienką (1-2mm) warstwę białka
3. Oddzielić żółtka od białek (białka tu już się nie przydadzą)
4. Żółtka zmiksować ze szczypiorkiem pietruszką, koperkiem, solą, pieprzem i niewielką ilością majonezu.
5. Nałożyć farsz do skorupek, (farszem do dołu;) ) maczać w roztopionym maśle, następnie w bułce i następnie podsmażyć na maśle. Gotowe!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz