Najlepsze faszerowane jajka!
SKŁADNIKI
- JAJKA
- MAJONEZ
- KOPEREK
- PIETRUSZKA
- SZCZYPIOREK
- BUŁKA TARTA
- MASŁO
- SÓL, PIEPRZ
JAK?
1. Jajka ugotować na twardo i ostrożnie przekroić na pół (w skorupkach)
2. Wydrążyć łyżeczką zostawiając cienką (1-2mm) warstwę białka
3. Oddzielić żółtka od białek (białka tu już się nie przydadzą)
4. Żółtka zmiksować ze szczypiorkiem pietruszką, koperkiem, solą, pieprzem i niewielką ilością majonezu.
5. Nałożyć farsz do skorupek, (farszem do dołu;) ) maczać w roztopionym maśle, następnie w bułce i następnie podsmażyć na maśle. Gotowe!
2. Wydrążyć łyżeczką zostawiając cienką (1-2mm) warstwę białka
3. Oddzielić żółtka od białek (białka tu już się nie przydadzą)
4. Żółtka zmiksować ze szczypiorkiem pietruszką, koperkiem, solą, pieprzem i niewielką ilością majonezu.
5. Nałożyć farsz do skorupek, (farszem do dołu;) ) maczać w roztopionym maśle, następnie w bułce i następnie podsmażyć na maśle. Gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz