Pachnące cynamonem, z jabłkami i żurawiną skojarzyły mi się z obecną porą roku. Wyszło mi 12 sztuk. Ciasto niestety opadło przy studzeniu, ale przyznaję, że nie odmierzałam składników, więc moja wina!
SKŁADNIKI
SUCHE:
- SZKLANKA MĄKI PSZENNEJ
- PÓŁ SZKLANKI OTRĘBÓW
- 125 g CUKRU TRZCINOWEGO
- 2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
- 2 ŁYŻECZKI CYNAMONU
- GARŚĆ SUSZONEJ ŻURAWINY
MOKRE:
- 60 ml JOGURTU NATURALNEGO
- 100 ml MIODU PŁYNNEGO
- 125 ml OLEJU
- 2 JAJKA
- 2 JABŁKA, POKROJONE W KOSTKĘ
JAK?
1. W jednej misce mieszamy składniki suche, w drugiej mokre. Następnie mokre z suchymi.
2. Nakładać do papilotek, posypać po wierzchu brązowym cukrem, ozdobić żurawiną, piec ok. 25 minut w 180-200 stopniach.
2. Nakładać do papilotek, posypać po wierzchu brązowym cukrem, ozdobić żurawiną, piec ok. 25 minut w 180-200 stopniach.
Przepis dostałam od Justynki :)
To ja tu po konkretne wskazówki powinnam zainteresowanych odsyłać:) J.
OdpowiedzUsuń