23 listopada 2008

KREWETKI RAZ JESZCZE


SKŁADNIKI

  • KREWETKI KOKTAJLOWE
  • POMIDORY
  • SZCZYPIOREK
  • NATKA PIETRUSZKI
  • CZOSNEK
  • OLIWA
  • SÓL, PIEPRZ

JAK?

Rozmrożone krewetki przelewam wrzątkiem, skrapiam oliwą, dodaję posiekany czosnek, sól, pieprz. Mieszam wszystko z pomidorami, szczypiorem, natką pietruszki i gotowe:)

4 komentarze:

  1. Ja troszkę inaczej - krewetki, ale tygrysie, umyte, nacinam w połowie, na patelnię, oliwa z oliwek, minuta, dosypuję posiekaną kolendrę / pietruszkę z czosnkiem, znów łopatką minutę w patelni robię dobrze, na talerz, odganiam głodnych którzy się wokół mnie zaczynają kręcić, układam z cytrynką i chlebem własnej roboty. Jak mam dobry humor przyodziewam łodyżką oregano która rośnie na parapecie.

    OdpowiedzUsuń
  2. hmmm...tygrysie zdecydowanie. Miałam fazę na koktajlowe, a teraz wydają mi się bez smaku i oczywiście wkurza mnie niemiłosiernie, że po rozmrożeniu zostaje 1/4 opakowania :) Rośnie Ci oregano na parapecie? To Ty Pejot niezły urwis jesteś!!

    OdpowiedzUsuń
  3. a jaaaaak :) oregano pietruszka i bazylia. Taki łobuz ze mnie.

    OdpowiedzUsuń