
SKŁADNIKI
- ZUPA-KREM BROKUŁOWO-KALAFIOROWA HORTEX
- KILKA ŁYŻEK MĄKI PSZENNEJ
- 2-3 ZIEMNIAKI
- 3 JAJKA
- PÓŁ CZERWONEJ CEBULI
- 2 ŁYŻKI JOGURTU
- 2 ŁYŻECZKI ZWYKŁEGO CHRZANU
- CURRY
- OSTRA PAPRYKA
- KOPEREK/ NATKA PIETRUSZKI
- SÓL, PIEPRZ
JAK?
1. Rozmrożoną zupę
mieszam z kilkoma łyżkami mąki, roztrzepanymi jajkami, ugotowanymi i zmiksowanymi ziemniakami. Dodaję posiekaną cebulę, 4 łyżeczki koperku oraz po szczypcie soli, pieprzu, ostrej papryki i curry.
2. Łyżką stołową nakładam masę na rozgrzany na patelni olej, rumiane placki wykładam na papierowy ręcznik.
3. Gdzieś tam w między czasie motam sos curry-chrzanowy: 2 łyżki jogurtu naturalnego plus 2 łyżeczki ostrego białego chrzanu plus pół łyżeczki curry. Można jeszcze dodać drobno pokrojony szczypiorek.
mieszam z kilkoma łyżkami mąki, roztrzepanymi jajkami, ugotowanymi i zmiksowanymi ziemniakami. Dodaję posiekaną cebulę, 4 łyżeczki koperku oraz po szczypcie soli, pieprzu, ostrej papryki i curry. 2. Łyżką stołową nakładam masę na rozgrzany na patelni olej, rumiane placki wykładam na papierowy ręcznik.
3. Gdzieś tam w między czasie motam sos curry-chrzanowy: 2 łyżki jogurtu naturalnego plus 2 łyżeczki ostrego białego chrzanu plus pół łyżeczki curry. Można jeszcze dodać drobno pokrojony szczypiorek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz