SKŁADNIKI
- ZUPA-KREM BROKUŁOWO-KALAFIOROWA HORTEX
- KILKA ŁYŻEK MĄKI PSZENNEJ
- 2-3 ZIEMNIAKI
- 3 JAJKA
- PÓŁ CZERWONEJ CEBULI
- 2 ŁYŻKI JOGURTU
- 2 ŁYŻECZKI ZWYKŁEGO CHRZANU
- CURRY
- OSTRA PAPRYKA
- KOPEREK/ NATKA PIETRUSZKI
- SÓL, PIEPRZ
JAK?
1. Rozmrożoną zupę mieszam z kilkoma łyżkami mąki, roztrzepanymi jajkami, ugotowanymi i zmiksowanymi ziemniakami. Dodaję posiekaną cebulę, 4 łyżeczki koperku oraz po szczypcie soli, pieprzu, ostrej papryki i curry.
2. Łyżką stołową nakładam masę na rozgrzany na patelni olej, rumiane placki wykładam na papierowy ręcznik.
3. Gdzieś tam w między czasie motam sos curry-chrzanowy: 2 łyżki jogurtu naturalnego plus 2 łyżeczki ostrego białego chrzanu plus pół łyżeczki curry. Można jeszcze dodać drobno pokrojony szczypiorek.
2. Łyżką stołową nakładam masę na rozgrzany na patelni olej, rumiane placki wykładam na papierowy ręcznik.
3. Gdzieś tam w między czasie motam sos curry-chrzanowy: 2 łyżki jogurtu naturalnego plus 2 łyżeczki ostrego białego chrzanu plus pół łyżeczki curry. Można jeszcze dodać drobno pokrojony szczypiorek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz