NIEZŁY PASZTET
SKŁADNIKI
- DUŻY POR
- DUŻY SELER
- 1,5 SZKLANKI PESTEK Z DYNI
- 4 ŁYŻKI SEZAMU
- 2 ZWYKŁE BUŁKI lub podobna ilość innego pieczywa
- SÓL, PIEPRZ - czarny, zielony lub ziołowy
- OLIWA lub olej
JAK?
1. Wstawiam do gotowania seler. Pestki miksuję z sezamem i 3 łyżkami oliwy.
2. Kajzerki kroję i namaczam w przegotowanej wodzie.
3. Pokrojonego pora duszę pod przykryciem na patelni na odrobinie oliwy. Seler obieram, studzę i kroję na kawałki. Następnie oba warzywa miksuję z bułką.
4. Miks warzyw dodaję do miksu nasion i mieszam. Powinno mieć konsystencję kaszki manny, jak w przedszkolu.
5. Całość przekładam do formy wyłożonej papierem do pieczenia, posypuję resztą nasionek. Wstawiam do nagrzanego piekarnika na co najmniej pół godziny. Gładko się rozsmarowuje i uważam, że jest bardzo dobry.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz