04 września 2008

MAKARON MARIA




SKŁADNIKI

  • 250g MAKARONU, rurki
  • 200g WĘDZONEGO ŁOSOSIA
  • KOPEREK, świeży
  • 3 ZĄBKI CZOSNKU
  • PÓŁ CYTRYNY
  • OLIWA Z OLIWEK
  • KILKA LIŚCI MIĘTY, opcjonalnie
  • 50g ORZECHÓW PISTACJOWYCH, opcjonalnie

JAK?

Makaron gotuje się w osolonej wodzie, a w tym czasie łosoś przesiąka skropiony sokiem z cytryny. Pod koniec gotowania Mario odpala patelnię i na oliwie z oliwek podsmaża czosnek, ma się leciutko podprażyć. Makaron miesza z łososiem, którego nazywa 'rybką' :) i polewa oliwowym czochem z patelni, posypuje to koperkiem. Czasem eksperymentuje z miętą i pistacjami - Polecam, bo pycha!



P.S. Sto wpisów minęło jak jeden dzień...:)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz