SKŁADNIKI
- 250g MAKARONU, rurki
- 200g WĘDZONEGO ŁOSOSIA
- KOPEREK, świeży
- 3 ZĄBKI CZOSNKU
- PÓŁ CYTRYNY
- OLIWA Z OLIWEK
- KILKA LIŚCI MIĘTY, opcjonalnie
- 50g ORZECHÓW PISTACJOWYCH, opcjonalnie
JAK?
Makaron gotuje się w osolonej wodzie, a w tym czasie łosoś przesiąka skropiony sokiem z cytryny. Pod koniec gotowania Mario odpala patelnię i na oliwie z oliwek podsmaża czosnek, ma się leciutko podprażyć. Makaron miesza z łososiem, którego nazywa 'rybką' :) i polewa oliwowym czochem z patelni, posypuje to koperkiem. Czasem eksperymentuje z miętą i pistacjami - Polecam, bo pycha!
P.S. Sto wpisów minęło jak jeden dzień...:)
P.S. Sto wpisów minęło jak jeden dzień...:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz