SKŁADNIKI
- OLIWA Z OLIWEK, ja leję mieszankę czosnkowej i chili
- PÓŁ CEBULI, białej, małej
- KREWETKI, 200g, przydadzą się jednak prawdziwe...
- SEZAM
- SZCZYPTA PAPRYKI, raczej słodkiej
- SZCZYPTA KAKAO
- SZCZYPTA IMBIRU, tyci tyci
- ZIELONY PIEPRZ, starty, zmiażdżony
- ŚWIEŻY KOPEREK
- SAŁATA, kilka liści
JAK?
Krewetki przelewam na sitku wrzątkiem. Na rozgrzanej oliwie podsmażam cebulkę, właściwie od razu można dorzucić krewetki i dalej według kolejności jak wyżej. Całość podsmażam kilka minut na małym ogniu. W między czasie, gdy krewetki się zarumienią przewracam je, a koperek dodaję na sam koniec. Całość zsuwam z patelni na podartą sałatę i już!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz