04 września 2008

KREWETKI




SKŁADNIKI

  • OLIWA Z OLIWEK, ja leję mieszankę czosnkowej i chili
  • PÓŁ CEBULI, białej, małej
  • KREWETKI, 200g, przydadzą się jednak prawdziwe...
  • SEZAM
  • SZCZYPTA PAPRYKI, raczej słodkiej
  • SZCZYPTA KAKAO
  • SZCZYPTA IMBIRU, tyci tyci
  • ZIELONY PIEPRZ, starty, zmiażdżony
  • ŚWIEŻY KOPEREK
  • SAŁATA, kilka liści

JAK?

Krewetki przelewam na sitku wrzątkiem. Na rozgrzanej oliwie podsmażam cebulkę, właściwie od razu można dorzucić krewetki i dalej według kolejności jak wyżej. Całość podsmażam kilka minut na małym ogniu. W między czasie, gdy krewetki się zarumienią przewracam je, a koperek dodaję na sam koniec. Całość zsuwam z patelni na podartą sałatę i już!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz