04 września 2008

PIEROGI Z ŁOSOSIEM


SKŁADNIKI
na około 30 sztuk

  • 150g WĘDZONEGO ŁOSOSIA
  • duży PĘCZEK KOPERKU
  • ok.2 SZKLANKI MĄKI
  • 0,5 SZKLANKI LETNIEJ WODY
  • JAJKO
  • OLIWA (np. czosnkowa)
  • NATKA PIETRUSZKI, może być suszona
  • ZIELONY PIEPRZ
  • SÓL

JAK?

1. Z mąki, wody, jajka, łyżki oliwy i szczypty soli zagniatam ciasto. Rozwałkowuję je partiami i dzielę na kwadraty/koła.


2. Łososia kroję na drobne kawałeczki, dodaję zmiażdżony zielony pieprz, łyżkę oliwy i posiekany koperek- mieszam.


3. Farsz nakładam na ciasto, lepię, lepię, lepię...

darmowy hosting obrazkówdarmowy hosting obrazkówdarmowy hosting obrazków

4. Pierożki gotuję ok. 5 minut od wypłynięcia pierogów, w osolonej wodzie. Na talerzu polewam oliwą i posypuję koperkiem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz