Te gruzińskie pierogi w kształcie główki czosnku w oryginale nadziewane są mielonym mięsem wołowym i wieprzowym. Nie tym razem.
SKŁADNIKI
- CIASTO: MĄKA, WODA, SÓL, CUKIER
- TRUSKAWKI
- WANILIOWY PUDDING SOJOWY / ŚMIETANA
JAK?
1. Do szklanki mąki białej dodałam 2 łyżki mąki razowej, lekko osoliłam, lekko posłodziłam, zamieszałam i stopniowo dodając przegotowaną wodę zagniotłam ciasto.
2. Rozwałkowałam, wycięłam koła, na jedno przypada jedna truskawka.
2. Rozwałkowałam, wycięłam koła, na jedno przypada jedna truskawka.
4. Wrzucam do minimalnie osolonego wrzątku na 8-10 minut. Po odcedzeniu polewam puddingiem zmieszanym ze świeżymi truskawkami. Hmmm.....
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz