SKŁADNIKI
na 10 małych kotletów
- 250g ŁUSKANEGO GROCHU, połówki
- ZIEMNIAK, nieduży
- NATKA PIETRUSZKI/ KOPEREK
- ŁYŻECZKA MASŁA
- PRZYPRAWA DO ZIEMNIAKÓW
- PIEPRZ, SÓL
- PANIERKA: sezam lub bułka tarta
JAK?
1. Opłukany groch rozgotowuję w wodzie (wrzucam do zimnej), odcedzam, dodaję ugotowanego i rozgniecionego widelcem ziemniaka, mieszam.
2. Dodaję łyżeczkę masła, koperek i przyprawy, mieszam aż powstanie jednolita papka.
3. Formuję kotleciki (w przeciwieństwie do ziemniaczanych w ogóle nie lepią się do łap)
4. Obtaczam w sezamie i kładę na mocno rozgrzaną oliwę. Świetne z sosem taraskim!
2. Dodaję łyżeczkę masła, koperek i przyprawy, mieszam aż powstanie jednolita papka.
3. Formuję kotleciki (w przeciwieństwie do ziemniaczanych w ogóle nie lepią się do łap)
4. Obtaczam w sezamie i kładę na mocno rozgrzaną oliwę. Świetne z sosem taraskim!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz