18 października 2009

ZUPA POMARAŃCZOWA


Kolor od marchewki, smak od pomarańczy. Przepyszna zupa inna niż wszystkie. Wcale niedeserowa.

SKŁADNIKI

  • 1kg MARCHWI
  • KOSTKA BULIONU WARZYWNEGO
  • PIETRUSZKA, ta biała ;)
  • SKÓRKA z kawałka POMARAŃCZY
  • SOK Z JEDNEJ POMARAŃCZY
  • PUSZKA POMIDORÓW
  • CZOSNEK, 3 ząbki
  • MLECZKO KOKOSOWE, mała puszka
  • SÓL, PIEPRZ

JAK?

1. Przygotowuję 1.5 l bulionu (wspaniale jeśli ktoś ma okazję zrobić prawdziwy, ale ten z kostki też musi dać radę)
2. Dodaję wszystkie pozostałe składniki oprócz mleczka, gotuję ok. pół godziny
3. Miksuję
4. Dodaję troszkę mleczka kokosowego (na zasadzie dodawania do zupy śmietany - ile kto lubi) i już :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz