04 września 2008

NALEŚNIK Z AWOKADO




SKŁADNIKI

  • NALEŚNIKI (do konsystencji szamponu: jajko+sól, miksuję z niecałą szkl. mąki, łyżeczką proszku do pieczenia, szkl. mleka i już. a trochę wody gazowanej i 20 minut w lodówce doda ciastu lekkości. smaży się na mini ogniu z mini mini oleju/masła)
  • AWOKADO
  • POMIDOR
  • PESTKI SŁONECZNIKA
  • KIEŁKI (najlepsze fasoli mung, najgorsze rzodkiewki)
  • 50g OLIWEK ZIELONYCH
  • 3 ZĄBKI CZOSNKU
  • PIEPRZ
JAK? :)

  1. Na suchej patelni przez 3 minuty prażę słonecznik. Przesypuję do miski.
  2. Awokado obieram ze skórki, kroję na pół i usuwam pestkę.
  3. Awokado,
    pomidor i oliwki kroję drobno i wrzucam do pestek.
  4. Dodaję kiełki, łyżeczkę oliwy/oleju, pieprzu, wyciskam czoch i dokładnie mieszam.
  5. Jest to gotowe nadzienie do naleśników, które po zwinięciu posypuję kiełkami plus 3 krople oliwy smakowej na każdy! (można zrobić samemu dodając do czystej czosneczek czy chili)


Kiedyś muszę spróbować z jakimś lekkim sosem...






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz