04 września 2008

KARNAWAŁ i JEGO DOBRE PRZEKĄSKI - 3.




babeczki tiramisu

SKŁADNIKI

  • 4 OPAKOWANIA OKRĄGŁYCH BISZKOPTÓW
  • 10 ŁYŻEK KAWY ROZPUSZCZALNEJ
  • 100ml RUMU, co najmniej!
  • SEREK DO TIRAMISU drOetker
  • MAŁA ŚMIETANA 30%
  • 3/4 SZKLANKI CUKRU PUDRU
  • KAKAO

JAK?

1. Kawę rozpuszczam w pół litra wody, dodaję rum, odstawiam do wystygnięcia.
2. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno, pod koniec dodając cukier - całość mieszam z serkiem Oetkera.
3. Układam babeczki: zanurzony na sekundę w kawie biszkopt, łyżeczka serka, kakao, namoczony biszkopt, kakao.
4. Muszą postać w lodówie kilka godzin.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz