babeczki tiramisu
SKŁADNIKI
- 4 OPAKOWANIA OKRĄGŁYCH BISZKOPTÓW
- 10 ŁYŻEK KAWY ROZPUSZCZALNEJ
- 100ml RUMU, co najmniej!
- SEREK DO TIRAMISU drOetker
- MAŁA ŚMIETANA 30%
- 3/4 SZKLANKI CUKRU PUDRU
- KAKAO
JAK?
1. Kawę rozpuszczam w pół litra wody, dodaję rum, odstawiam do wystygnięcia.
2. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno, pod koniec dodając cukier - całość mieszam z serkiem Oetkera.
3. Układam babeczki: zanurzony na sekundę w kawie biszkopt, łyżeczka serka, kakao, namoczony biszkopt, kakao.
4. Muszą postać w lodówie kilka godzin.
2. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno, pod koniec dodając cukier - całość mieszam z serkiem Oetkera.
3. Układam babeczki: zanurzony na sekundę w kawie biszkopt, łyżeczka serka, kakao, namoczony biszkopt, kakao.
4. Muszą postać w lodówie kilka godzin.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz