04 września 2008

GRYL


Cokolwiek robicie na grilla - z tymi dwoma sosami musi się udać. Przed i po :-)




NUMER 1









SKŁADNIKI:
pokrojony czosnek, przyprawa do grilla, najlepiej zmieszać klasyczną z
pikantną i w równych proporcjach: oliwa/olej, musztarda chrzanowa,
lejący się miód. Szaszłyki, rybę czy ugotowane w mundurkach i pokrojone
w kawałki ziemniaczki obtaczam w tym i zostawiam na kilka godzin, ale zadziała i tuż przed grillowaniem.




NUMER 2









SKŁADNIKI:
w równych proporcjach majonez i 18% śmietana plus sól, pieprz lub z braku
laku przyprawa do grilla i duuużo pokrojonego czosnku. Banał, ale
rewelka. Szczególnie dobrze smakuje szaszłyk czy wysmarowany tym zwykły chleb, uprzednio upieczony na patyku nad ogniskiem :)




I tak o sobie gryluję...






















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz