04 września 2008

SAJGONKI






SKŁADNIKIna ok. 20 sztuk


  • 2 OPAKOWANIA PAPIERU RYŻOWEGO
  • 2 ŁYŻKI BUŁKI TARTEJ
FARSZ PIERWSZY:

  • 1 FILET Z PANGI
  • 25g GRZYBÓW MUN
  • ŁYŻECZKA CZARNEGO PIEPRZU
  • NATKA PIETRUSZKI, świeża lub suszona


FARSZ DRUGI:
  • AWOKADO
  • POMIDOR
  • ZIELONE OLIWKI
  • KIEŁKI FASOLI MUNG
  • 50g SERA ŻÓŁTEGO
  • PESTKI SŁONECZNIKA
  • 2 ZĄBKI CZOSNKU
  • PIEPRZ, SÓL



Nakładam po łyżce farszu na każdy krążek papieru ryżowego
(krążki trzeba zwilżyć i odczekać ok. 2 minut aż zmiękną) i zawijam...




Smażę na maśle /oleju/ na średnim ogniu, co chwilę przewracając!
Odtłuszczam ręcznikiem papierowym i posypuję lekko bułką tartą, żeby się do siebie nie przyklejały (papier ryżowy tak ma). Można posypać poszatkowaną świeżą natką pietruszki. Gotowe :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz