Kategorie
3 minuty
brzuchy
co nieco i nieco więcej
domowe dekoracje
grill
grzyby tu - reszta w zupach
kotleciki placuszki kulki
książki
łakocie
miejsca
mięso
moja kuchnia
naleśniki bez szpinaku
napoje
ogród
opakowania
owoce morza i jeziora
Pascal vs Okrasa
przetwory
przyprawy
Przystanek Alaska
sałatki i surowe
smarowidła
szpinak
takie tam
The Northern Exposure Cookbook
ulubione
zupy
04 września 2008
LODY
SKŁADNIKI
PÓŁ KG - KG OWOCÓW
150g CUKRU PUDRU
200g ŚMIETANY WYSOKOPROCENTOWEJ
JAK?
truskawkowe
1. Umyte truskawki zasypuję w misce cukrem.
2. Rozgniatam je moździerzem i mieszam z cukrem. Dodaję śmietanę.
3. Mieszam wszystko, przelewam do płaskiego pudełka, przykrywam folią aluminiową i wstawiam do zamrażalnika.
cytrusowe
1. Z owoców ścieram skórkę, przelewam ją wrzątkiem, wrzucam do miski, wyciskam do tego sok, zasypuję cukrem.
2. Dodaję śmietanę i powoli mieszam.
3. Następnie wszystko miksuję, wlewam do płaskiego pojemnika, przykrywam, wstawiam do zamrażalnika.
Lody są gotowe po kilku godzinach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Nowszy post
Starszy post
Strona główna
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz