SKŁADNIKI
- PODGRZYBKI lub inne grzybki, suszone namoczyć
- PIECZARKI, kilka
- ZIEMNIAKI, tyle ile grzybków
- SELER, ćwiartka
- CEBULA, biała
- CZOSNEK, ząbek, do smaku
- BULION WARZYWNY, na grzybowym chemia czaruje
- ŚMIETANA, odrobinkę
- SÓL, PIEPRZ
JAK?
1. Do wrzącego bulionu wrzucam: oczyszczone podgrzybki, pokrojony w kostkę seler, ziemniaki, cebulę, ząb czosnku.
2. Po pół godziny gotowania pod przykryciem dodaję pieprz i sól i wszystko miksuję.
3. Obrane i pokrojone pieczarki obsmażam na maśle i dodaję do zupy, jeszcze łyżeczka śmietany i pyszny, aromatyczny krem gotowy.
2. Po pół godziny gotowania pod przykryciem dodaję pieprz i sól i wszystko miksuję.
3. Obrane i pokrojone pieczarki obsmażam na maśle i dodaję do zupy, jeszcze łyżeczka śmietany i pyszny, aromatyczny krem gotowy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz