04 września 2008

KREM Z PODGRZYBKÓW




SKŁADNIKI

  • PODGRZYBKI lub inne grzybki, suszone namoczyć
  • PIECZARKI, kilka
  • ZIEMNIAKI, tyle ile grzybków
  • SELER, ćwiartka
  • CEBULA, biała
  • CZOSNEK, ząbek, do smaku
  • BULION WARZYWNY, na grzybowym chemia czaruje
  • ŚMIETANA, odrobinkę
  • SÓL, PIEPRZ

JAK?

1. Do wrzącego bulionu wrzucam: oczyszczone podgrzybki, pokrojony w kostkę seler, ziemniaki, cebulę, ząb czosnku.
2. Po pół godziny gotowania pod przykryciem dodaję pieprz i sól i wszystko miksuję.
3. Obrane i pokrojone pieczarki obsmażam na maśle i dodaję do zupy, jeszcze łyżeczka śmietany i pyszny, aromatyczny krem gotowy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz