SKŁADNIKI
- SZKLANKA KASZY MANNY
- PÓŁ KOSTKI MASŁA
- PÓŁ SZKLANKI BRĄZOWEGO CUKRU
- PÓŁ LITRA MLEKA/ WODY
- 2 ŁYŻKI SOKU Z CYTRYNY
- TRUSKAWKI/ POZIOMKI
JAK?
1. Gotowanie na dwa garnki na małym ogniu. W jednym roztapiam masło, gdy jest już płynne wsypuję kaszę. Mieszam drewnianą łyżką, po paru minutach kasza zacznie ciemnieć - należy intensywnie mieszać, żeby uprażyła się równomiernie. Jest gotowa gdy jest złotobrązowa.
2. W drugim garnku zagotowuję wodę (mleko) z cukrem i sokiem z cytryny, dodaję oczyszczone i pokrojone owoce. Wlewam to do kaszy (wlewam powoli, mieszam szybko) i halawa jest gotowa. Po wystygnięciu nieco gęstnieje.
2. W drugim garnku zagotowuję wodę (mleko) z cukrem i sokiem z cytryny, dodaję oczyszczone i pokrojone owoce. Wlewam to do kaszy (wlewam powoli, mieszam szybko) i halawa jest gotowa. Po wystygnięciu nieco gęstnieje.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz